Približno 90 % dela stilistke za podaljševanje trepalnic zajema korektura umetnih trepalnic. In od tega kako korekturo izvajamo, je odvisna obstojnost umetnih trepalnic in tudi stanje naravnih trepalnic.

 

Kateri je prvi korak pri korekturi?

Pri meni je prvi korak čiščenje umetnih trepalnic. Ne glede na to, ali ima stranka na obrazu ličila ali ne, vedno začnem s čiščenjem s čistilno peno in posebnim čopičem (potek čiščenja si lahko ogledate na tej povezavi). Namen tega čiščenja ni le odstranjevanje ličil, večinoma gre za odstranjevanje odmrlih celic in maščob. Pore na koži in folikula trepalnic morajo biti čisti, da pravilno delujejo in da trepalnice ostanejo zdrave.

 

In kaj sledi? 

Po čiščenju pritirdim blazinice in pričnem s pregledom trepalnic in odstranjevanjem tistih podaljškov, ki mi niso všeč:

 

  • če je baza začela odstopati od naravne trepalnice,
  • veliki narastek, ki nastane, ko pritrdimo umetno trepalnico na naravno trepalnico v fazi rasti.

 

 

 

 

 

 

 

Koliko trepalnic je potrebno odstraniti?

Koliko trepalnic je potrebno odstraniti je odvisno od tega, v kateri fazi rasti se nahajajo in od števila korektur (oziroma t.i. refill-a). Seveda ima tudi lepilo svoj rok trajanja in drži nekje od 4-8 tednov, odvisno od vrste lepila. Torej bodo umetne trepalnice, ki smo jih pritrdili na prvem podaljševanju, odpadle nekje približno na tretji korekturi, kar je popolnoma normalno.

 

Zato imamo na enem refill-u manj “praznih” naravnih trepalnic, kot na drugem. Ne smemo pa seveda pozabiti na mlade trepalnice, ki bodo med tem časom postale tako dolge in močne, da jih bomo lahko uporabili.

 

Koliko časa potrebujemo za korekturo?

Iz vsega napisanega zgoraj lahko vidimo, da je čas trajanja korekture vedno različen! Če ga želimo izvesti popolno, ga moramo prilagoditi vsaki posamezni stranki.

 

Priporočam vam, da si vedno rezervirate malce več časa za korekturo. In če boste končali prej, si raje malce spočijte, spijte kavico ali naredite nekaj vaj za hrbtenico in oči, ko boste čakali na naslednjo stranko.

 

P. S.: Veste zakaj je potrebna odstranitev umetnih podaljškov, ki so preveč zrasli? In kako to naredimo varno, brez da bi poškodovali naravne trepalnice?

 

Pišite nam, z veseljem bomo odgovorili in delili z vami naše znanje! =)

 

Vaša Alena

Z AS-Lashes do uspeha!

KONTAKT

 AS-LASHES Alena Skodič S. P.

Kidričeva ulica 17, 3310 Žalec

 

 051 884 409

 academy@as-lashes.si 

DELOVNI ČAS

Po dogovoru.

AS-LASHES Academy © 2024 Vse pravice pridržane. - 5ka.Internet